TPMS یا سیستم کنترل فشار باد تایر چیست؟
فشار باد تایر
بیشتر وسایل نقلیه که انسان روزانه از آن استفاده می کند، از سیستمی به نام سیستم کنترل فشار باد برخوردار هستند. این سیستم در زمان کاهش میزان باد موجود در تایر فعال می شود. هشدار ارائه شده این سیستم توسط چراغ سبز موجود در پنل ابزار داشبورد نشان داده می شود. نماد سیستم کنترل فشار باد به شکل نعل اسبی است که علامت هشدار به همراه دارد.
در ادامه سایت ثریاکو که در زمینه فروش قطعات خودرو فعالیت دارد قصد دارد این محتوا را جهت افزایش آگاهی به شما عزیزان ارائه دهد. پس برای کسب اطلاعات مهم و ضروری درباره TPMS و لوازم جانبی خودرو برای اندازه گیری فشار تایرها پیشنهاد می کنیم با ما همراه باشید.
سیستم کنترل فشار باد اعمال شده بر تایر خودرو
به طور کلی دو اصل مهم در طراحی و نوع کارکرد وجود دارد. این دو اصل به شرح زیر است:
- سنجش و کنترل سیستم فتشر باد تایر خودروها
- آگاه سازی راننده خودرو و اعمال هشدار به آن
فشار اعمال شده بر تایر خودرو ها می تواند عامل متورم شدن آن ها باشد. متورم شدن تایر خطرات جبران ناپذیری به همراه دارد و به همین دلیل است که امروزه بر کنترل فشار باد تایر تاکید زیادی دارند. حتما در صورت اطلاع از این اختلال باید اقدامات لازم را جهت رفع آن انجام داد تا از بروز خطرات احتمالی جلوگیری شود.
سیستم کنترل فشار باد تایر یا TPMS
دو نوع مختلف سیستم کنترل فشار باد وجود دارد که در بخش بعدی به هر یک از این سیستم ها می پردازیم.
- ITPMS
- DTPMS
ITPMS
سنسور موجود در این نوع سیستم ها مستقیما با تایر خودرو ها در تماس نیستند. در ITPMS با استفاده از میزان چرخش تایر و سیگنال های موجود در خودرو که با بخش ترمز ارتباط دارد میزان باد موجود در تایر را تخمین می زند و اطلاعات و هشدارات لازم را بر راننده ارائه می دهد. توجه داشته باشید که این سیستم بعد از تعویض تایر نیاز به ریست دارد تا کنترل های لازم را بر تایر جدید داشته باشد.
DTPMS
بر خلاف سیستم کنترل فشار باد ITPMS ، سنسور های موجود در سیستم DTPMS مستقیما در بخش داخلی یا بیرونی تایر نصب می شوند و راننده را از میزان فشار باد تایر خودرو مطلع می سازد. برخی از این سیستم ها توانایی گزارش دمای تایر را نیز دارند.
همان طور که گفته شد سنسور های موجود در DTPMS به دو صورت بخش بیرونی تایر و بخش داخلی تایر نصب می شوند. توجه داشته باشید که هر یک از این مدل ها با خود مزایایی به دنبال خواهند داشت.
مزایای DTPMS
نصب در بخش بیرونیی تایر: نصب سنسور کنترل فشار باد در قسمت بیرونی تایر خودرو می تواند باعث سرقت آن و همچنین بروز برخی آسیب ها در حین حرکت ماشین به سیستم شود.
نصب دربخش داخلی تایر: اگر سنسور کنترل فشار باد در قسمت داخلی خودرو نصب شود منبع تغذیه آن باتری خواهد بود و امکان تعویض یا تعمیر این سنسور سخت خواهد شد.
روش کارکرد سیستم کنترل فشار باد تایر خودرو ها
با توجه به نیروی گریز از مرکز موجود در هر چرخ میزان سرعت چرخ از طریق سنسور مشخص و نشان داده می شود. در تمامی سیستم های کنترل فشار باد میزان سرعت چرخش تایر خودرو ها تایین کننده تعداد دفعات سنجش فشار باد تایرها است. اگر سرعت خودرو به کمتر از 20 کیلومتر در ساعت برسد فعالیت فعالیت تایر در خودرو شروع می شود و سیستم کنترل حالت آماده باش بر خود می گیرد.
در سرعت کمتر از 20 کیلومتر میزان دفعات اندازه گیری کاهش می یابد به همین دلیل کنترل فشار باد هر 15 دقیقه صورت می گیرد و اطلاعات هر 15 دقیقه به بخش کنترل ارسال می شود. در صورت افزایش سرعت خودرو در حالتی که به سرعت بیشتر از 20 کیلومتر بر ساعت برسد سیستم از حالت آماده باش به حالت رانندگی منتقل می شود و میزان کنترل فشار باد موجود در تایر افزایش پیدا می کند، یعنی هر 10 ثانیه سنجش صورت می گیرد و 1 دقیقه اطلاعات به گیرنده منتقل می شود.
کلام آخر
قبل از خرید هر محصولی ابتدا باید اطلاعات لازم مربوط به آن محصول را کسب کنید تا در حین خرید دچار مشکل نشوید. سایت ثریاکو سعی داشت اطلاعات مهم و ضروری را در قالب یک محتوا به شما خریداران عزیز ارائه کند تا اگاهی لازم را در زمینه سیستم کنترل فشار باد لاستیک خودرو داشته باشید. حال که از موارد ضروری و مهم این سیستم ها مطلع شده اید می توانید برای خرید این سیستم ها از طریق سایت ثریاکو اقدام کنید. پشتیبانان و کارشناسان متخصص این مجموعه شما را برای اقدام به سفارش راهنمایی خواهند کرد.