علت لاستیک سایی
علت لاستیک سایی خودرو

علت لاستیک سایی خودرو

لاستیک سایی خودرو یکی از مشکلاتی است که در اثر عوامل مختلف میتواند به وجود آید. با توجه به این که لاستیک های خودرو یکی از مهمترین بخش های آن محسوب می‌شود و در کیفیت سواری و ایمنی خودرو نقش مستقیمی دارد باید به آن توجه به خصوصی کرد. به طور کلی هر روز که خودرو را روشن میکنید لاستیک خودروی شما به دلیل تماس با سطح آسفالت و به دلایل مختلف ساییده شده و مقداری از آج های آن نابود می‌شود.

اما در برخی موارد این آسیب به لاستیک ها به اندازه زیادی و در قسمت خاصی از لاستیک خودرو رخ میدهد. اگر خودروی شما دچار مشکل لاستیک سایی شده باشد احتمالا مشاهده خواهید کرد که هم از نظر سواری و هم از نظر ایمنی در سطح پایینتری قرار گرفته است. لاستیک ها امنیت خودرو را در پیچ ها و سرعت های بالا حفظ میکنند.

در صورتی که لاستیک های خودروی شما در قسمتی ساییده شده باشد ممکن است در صورت توجه نکردن به آن حادثه آفرین باشد‌. بهتر است مانند تمام صاحبان خودرو ها به مرور زمان هر چند وقت یک بار لاستیک های خود را برسی نموده و انواع ایراد های آن را با برسی ظاهری پیدا کنید. معمولا ساییده لاستیک ها را بر اساس درصد بیان میکنند و در صورتی که از حد معینی پایین تر برود بدون شک نیاز به تعمیر پیدا خواهد کرد.

اما در ادامه این مطلب قصد داریم به برسی و دلایل لاستیک سایی غیر عادی خودرو بپردازیم و علت های مختلف لاستیک سایی را باهم برسی کنیم.

تنظیم نبودن فشار باد تایر ها

باد لاستیک ها فقط باد زدن آنها نیست. در صورتی که بیش از حد یک لاستیک را باد بزنثد و یا کمتر از مقدار طبیعی باد داشته باشد ممکن است باعث لاستیک سایی شود. حتا در صورتی که باد هر چهار چرخ به یک اندازه نباشند در برخی از لاستیک ها شاهد لاستیک سایی خواهیم بود. اما مهمترین نکته در این میان میزان مناسب باد زدن لاستیک ها هست. فشار باد هر تایر بر اساس میزانی که روی آن درج شده است باید انجام شود. در صورتی که به این اعداد توجه کافی نداشته باشید بدون شک خسارات پر هزینه ای را باید متحمل شوید.

بالانس نبودن چرخ ها

بالانس نبودم چرخ ها به معنی متعادل نبودن چرخ ها با یک دیگر است. برای مثال در صورتی که چرخ های خودروی شما با یک دیگر در یک راستا نباشند باعث خواهد شد تا لاستیک های شما به طور کامل ساییده شده و تمام وزن خودرو بر روی یک و یا دو چرخ قرار بگیرد. برای بالانس کردن لاستیک های خودرو و چرخ های آن نیاز به ابزار های بسیار دقیق اندازه گیری بر اساس معیار هایی است که کارخانه تولید کننده خودرو ارائه داده است و این کار فقط از دست مکانیک ها و افراد متخصص حرفه ای و مجرب بر خواهد آمد.

تنظیم نبودن زاویه چرخ ها

زاویه چرخ ها در صورت تنظیم نبودن میتواند یکی از اصلی ترین دلایل لاستیک سایی خودرو باشد. به عبارت درست تر زاویه کمبر چرخ ها باید همگی در یک راستا باشند به طوری که خودرو در صورت صاف بودن فرمان بدون کشیده شدن به کناره ها به سمت جلو حرکت کند. در صورتی که زاویه کمبر مثبت باشد قسمت بالایی چرخ ها بیرون تر از قسمت پایینی آنها قرار خواهد گرفت و در صورتی که منفی باشد درست برخلاف حالت قبلی قسمت پایین چرت بیرون تر از قسمت بالایی چرخ ها قرار میگیرد. دقت در زاویه و درست بودن کمبر ها یکی از راه کار های جلوگیری از لاستیک سایی است.

خرابی سیستم فنر بندی

فنر های خودرو باید بتوانند در هر شرایطی فشار ها و ضربات وارد شده بع لاستیک را جذب نموده و مانع از آسیب لاستیک و فشار وارد شدن به شاسی ها شود. در صورتی که فنر های خودرو آسیب دیده باشد ممکن است نتوانند به خوبی ضربات وارد شده به لاستیک ها را جذب نموده و باعث ناراحتی سر نشینان شود. اما این خرابی نه تنها ناراحتی سر نشینان را به دنبال خواهد داشت بلکه باعث می‌شود لاستیک سایی خودرو افزایش یابد و فشار و ضربات ناشی از حرکت خودرو بر ری آسفالت مستقیم به چرخ ها وارد شود و باعث خرابی لاستیک ها و ساییدگی آنها شود.

خرابی سیبک خودرو

یکی دیگر از عوامل مهمی که میتواند باعث لاستیک سایی خودرو شود خرابی سیبک چرخ ها است. در صورتی که لاستیک های خودروی شما فقط در یک جهت دچار ساییدگی شده اند به احتمال زیاد مشکل از سیبک های چرخ ها است.

راجب خرابی سیبک خودرو بیشتر بخوانید.

شاسی ضربه خورده

بدون شک مهمترین دلیلی که میتواند باعث لاستیک سایی شود ضربه خوردگی شاسی های آن است. در صورتی که شاسی های خودرو به صورت شدیدی آسیب دیده شده باشند حتا در صورت تعمیر و شاسی کشی بسیار حرفه ای باز هم لاستیک های خودرو به دلیل کج بودن شاسی دچار لاستیک سایی خواهند شد و شما مجبور هستید تا لاستیک های خودروی خود را به سرعت تعویض کرده و یا خودروی خود را به فروش برسانید

اشتراک گذاری