علت سفت شدن پدال ترمز | بررسی علل مختف و احتمالی
چرا پدال ترمز سفت میشه ؟
ترمز در یک خودرو نقشی کلیدی دارد. توجه به سلامت ترمز و بررسی مداوم آن همواره توصیه شده است. چنانچه یکی از اجزای ترمزصدمه دیده باشد برای راننده امکان ترمز گرفتن در مواقع حساس وجود نخواهد داشت. در نتیجه خطر تصادف و حتی از بین رفتن جان راننده وجود دارد. پدال نیز از ملزومات اصلی ترمز بوده که اگر اشکالی در آن وجود داشته باشد ترمز گرفتن یا ناممکن و یا سخت می شود. یکی از مرسوم ترین مشکلاتی که یک پدال همواره به آن دچار می شود سفت شدن غیر معمول آن می باشد. در این مقاله می خواهیم به بپردازیم به این موضوع که علت سفت شدن پدال ترمز شد.
شناخت ترمز و کارکرد آن
ترمز قطعه ای در خودرو بوده که چندین جزء دارد. زمانی که سرعت خودرو زیاد است با استفاده از ترمز می توان از سرعت آن کاست. به علاوه زمانی که خودور در حال حرکت بوده برای این که به خودروی جلویی برخورد نکند از ترمز استفاده می شود. زمانی که پا بر روی پدال ترمز قرار داده و به سمت عقب فشار داده می شود خودرو کاملا متوقف می شود. در بسیاری مواقع سیستم ترمز باعث نجات جان افراد و جلوگیری از سقوط خودور به دره یا تصادفات وحشتناک می شود. البته لازم است که نسبت به چک آپ این سیستم دقت و توجه زیادی شود. برخی از اجزای ترمز را به ترتیب زیربیان کنیم:
● لنت
اصطکاک همان کاری هست که از طریق لنت ترمز انجام می شود. تعداد لنت ها در هر خودرو دو عدد می باشد. آن ها از طریق تبدیل دو انرژی مهم خودرو نظیر الکتریکی و گرمایی باعث تولید اصطکاک و متوقف کردن خودرو می شوند.
● پدال
پدال قطعه ای هست که در کنار ترمز قرار گرفته و جزء سیستم ترمز به حساب می آید. پدال ترمز به طور معمول نسبت به دیگر قطعات جانبی سفت هست. این سفتی باید متعادل بوده و با روشن شدن خودرو اندکی از سفتی آن کاهش یابد. حال اگر اتومبیل روشن شد ولی هیچ تغییری در میزان سفتی پدال رخ نداد نیاز هست که به بررسی ترمز برای عیب یابی پرداخت تا مشخص شود علت سفت شدن پدال ترمز چیست.
● پمپ ترمز
برای این که ترمز گیری به درستی انجام شود به انرژی هیدرولیکی نیاز است. این نیرو از طریق پمپ ترمز و با تبدیل انرژی مکانیکی پدال صورت می گیرد.
● روغن ترمز
کلیه قطعات ترمز باید روغن کاری شوند. روغن نیز باید از کیفت بالا برخوردار باشد. روغن ترمز را می توان از فعالیت های با اهمیت در این سیستم خودور دانست.
● سیلندر
در خودور انواع گوناگونی سیلندر وجود داشته که سیلندر ترمز یکی از آن ها به شمار می رود. سیلندر ترمز دارای دو پیستون بوده که نقش موثری در به حرکت در آوردن مخازن جانبی دارند.
● دیسک ترمز
دیسک نیز از دیگر اجزای مهم ترمز به شمار می رود که در نزدیکی لنت ها قرار دارد.
علت سفت شدن پدال ترمز
دلایل متنوعی وجود دارد که می توانند باعث سفت شدن پدال خودرو، به مرور یا به صورت ناگهانی شوند. در این قسمت می خواهیم به بررسی این دلایل بپردازیم:
● خراب شدن بوستر
برای یافتن دلیل سفتی پدال، زمانی باید بوستر را مورد بررسی قرار دهید که ترمز خودوری شما از نوع دیسکی باشد؛ زیرا ترمز های کاسه ای فاقد بوستر می باشند.
● وجود گرد وخاک در اجرا ترمز
خودور عموما در فضای آزاد قرار دارد. با توجه به این که ضرورت دارد کلیه اجزای خودرو همواره روغن کاری شوند، گرد و خاک های هوا به راحتی بر روی اجزای ترمز که چرب هستند، می نشیند. چنانچه به صورت ماهانه این اجزا تمیز نشوند، انباشته شدن خاک ها و آلودگی های سیستم ترمز می تواند علت سفت شدن پدال ترمز باشد.
● نقص جک ولو
زمانی که هوا به بوستر وارد یا از آن خارج می شود، نیاز به قطعه ای برای کنترل میزان ورود و خروج هوا وجود دارد. این قطعه همان جک لو می باشد. چنانچه در این جک نقصی ایجاد شود خودرو دچار اختلالاتی می شود که سفت شدال پدال ترمز یکی از اختلالات قطعی ناشی از این رخداد خواهد بود.
● اهمال در تعویض روغن موتور
همانطورکه نوع روغن برای بقای سیستم ترمز حیاتی بوده و روغن های ناکارامد و نا مرغوب می توانند باعث خراب کردن سیستم ترمز شوند توجه به تعویض دوره ای روغن نیز می تواند نقش مهمی در بقای سیستم ترمز و پدال ترمز داشته باشد.
حال اگر در این رابطه اهمال کاری شود و افراد نسبت به تعویض روغن یا روغن کاری های مجدد بی توجه باشند اولین نشانه ای که نسبت به این بی توجهی در سیستم ترمز رخ می دهد سفت شدن پدال ترمز می باشد؛ زیرا روغن ها نیز دارای تاریخ انقضا هستند و باید روغن منقضی شده را از روی سیستم ترمز پاک و روغن جدید را جایگزین آن قرار داد. این کار نیز از آن جهت مهم است که پدال خود به صورت ساختاری سفت بوده و از روغن برای نرم نگه داشتن آن استفاده می شود.
● استفاده زیاد از ترمز
چنانچه پای شما به صورت مدام بر روی ترمز قرار داشته باشد از توان و قدرت ترمز کاسته می شود؛ زیرا ترمز گیری مداوم، باعث گرم شدن اجزای مهم خودور شده و پیامد آن نیز سفت شدن پدال خواهد بود.
کلام آخر
پدال رکن مهمی در سیستم ترمز به شمارمی رود. اگر پدال با آسیب روبرو شود تا زمان تعویض و تعمیر شدن آن نباید از خودرو استفاده کرد؛ زیرا فعالیت مهم ترمزگیری، شدنی نخواهد بود. سفت شدن پدال نقصی مهم بوده که دراین مقاله، علت سفت شدن پدال ترمز را بیان کردیم.