بررسی و مقایسه پژو پارس TU5 با پژو پارس XU7
خودروی پژو پارس یکی از پرفروش ترین و پرطرفدارترین خودروهای ایران خودرو در سال 1379 یعنی 7 سال پس از عرضه 405 وارد بازار کشور شد.این ماشین در واقع یک فیس لیفتی از 405 است. پژو پارس در سالهای اولیه با نام های سفیر و پرشیا به بازار عرضه شد و به تدریج نام آن به پارس تغییر یافت.
در این سال ها پژو پارس در انواع مختلف به بازار عرضه شد. تفاوت اصلی این تیپ ها در موتورشان بود. در این سری از مقالات سایت ثریاکو به سراغ تست و مقایسه خودرو پژو پارس XU7 2019 با پارس TU5 2019 رفته ایم تا ببینیم آیا خودروسازی کشورمان در این دهه پیشرفتی داشته است یا خیر؟!
البته قبل از شروع مقایسه خودرو باید گفت که در هر قسمت از این مقاله وقتی امتیازات دو خودرو برابر باشد، می توان پارس قدیم را برنده اعلام کرد; زیرا قیمت پایین تر و سال ساخت بالاتر برنده پژو پارس قدیمی می شود.
طراحی ظاهری پژو پارس TU5 و پارس XU7
از آنجایی که میلیون ها پژو پارس در خیابان های کشورمان تردد می کنند، فکر نمیکنیم طراحی پژو پارس برای کسی ناشناخته یا جدید باشد! بنابراین قسمت طراحی را خلاصه می کنیم و به سراغ تجربه رانندگی می رویم و تفاوت های فنی و کیفی این دو خودرو را بررسی می کنیم.
قطعا طراحی پژو پارس یکی از عوامل مهم محبوبیت این خودرو است. شاید طراحی پژو پارس در مقایسه خودروهای خارجی هم قیمت یا حتی خودروهای چینی، حرفی برای گفتن نداشته باشد اما با گذشت بیش از 2 دهه از طراحی این خودرو همچنان ظاهری دارد که مورد پسند خریداران ایرانی است. طرح پارس شباهت زیادی به طرح 405 دارد. در واقع چراغ های کمی بلندتر با گرافیک داخلی بهتر و جلوپنجره ای متفاوت را می توان جزو تغییرات اصلی طراحی پژو پارس نسبت به 405 دانست.
جلوی پژو پارس با استفاده از خطوط تیز، تهاجمی تر از بقیه خودرو به نظر می رسد. ساده ترین نوع طراحی مربوط به نمای جانبی پژو پارس است. طراحی قسمت عقب پارس نه به اندازه طراحی جلو تهاجمی است و نه به اندازه طراحی جانبی، ساده و بی تکلف است. اما در هر صورت از طراحی بخش عقب پژو 405 زیباتر به نظر می رسد. تفاوت در طراحی خارجی پارس 89 و 99 به تغییر شکل آینه های جانبی و کاپوت محدود می شود.
مزایای پژو پارس
تجهیزات، امکانات، گزینه های خوب
برخی از مهم ترین امکانات و تجهیزات ارائه شده در پژو پارس سال شامل فرمان هیدرولیک، کلیدهای کنترل فرمان (MFC)، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم صوتی پیشرفته، بلندگوی عقب، چراغ مه شکن جلو و عقب، چراغ نقشه خوان، کنار برقی است. آینه. راهنما، شیشه های برقی جلو و عقب، تریم دو چرخ، قطعات تزئینی طرح چوب، رینگ های استیل 14 اینچی، تنظیم اهرم پشتی صندلی جلو، دماسنج داشبورد، درب بازکن از داخل اتاق (همه مدل ها)، سیستم قفل خودکار (قفل) ) درب ها بعد از حرکت)، مستر قفل (کلیه درها با یک دکمه قفل و باز می شوند)، فلاشر خودکار (فلاشرها در هنگام ترمز شدید با کاهش ناگهانی سرعت روشن می شوند)، تایمر نور سقف، اطلاع راننده از باز و بسته شدن درهای خودرو با چراغ راهنما، چراغ سقف و سیستم هشدار سرقت با استفاده از بوق نشان داده می شود.
طراحی بدنه زیبا
پژو پارس به عنوان مدل فیس لیفت شده پژو 405 از طراحی مدرن و جوان تری نسبت به مدل پایه خود برخوردار است. البته ناگفته نماند که اگر کمی به نمای بیرونی پارس نگاه کنید، هنوز ردپایی از پژو 405 در آن دیده می شود. روی بدنه این خودرو خطی زاویه دار از قسمت انتهایی شروع شده و تا بالای چراغ های خشن جلوی این خودرو ادامه دارد که چهره تهاجمی و زیبایی را برای پژو پارس به وجود آورده است.
طراحی جلوپنجره ساده و زیباست و به خوبی با بقیه خودرو هماهنگ شده است. چراغ های اسپویلر روی سپر نیز هماهنگی بسیار خوبی با چراغ های اصلی خودرو دارند. دریچه بزرگ ورودی هوا در زیر قاب پلاک از جمله مواردی است که در قسمت جلوی این خودرو می توان به آن اشاره کرد. در نمای جانبی خطوط پهنی بر روی بدنه دیده می شود که تا سپرها ادامه دارد.در نهایت در قسمت عقب خودرو همچنان شباهت زیادی با سپر پژو 405 مشاهده می شود; تغییر جزئی در شکل چراغ های عقب به همراه تغییرات اعمال شده در صندوق عقب، طراحی بدنه پژو پارس به عنوان فیس لیفت 405 را کامل می کند.
موتور قدرتمند
پژو پارس سال مجهز به موتور 1.8 لیتری 4 سیلندر خطی 8 سوپاپ با قدرت 100 اسب بخار و گشتاور 153 نیوتن متر است. این موتور ممکن است روی کاغذ خیلی خوب به نظر نرسد، اما در عمل ثابت کرده است که عملکرد و کارایی بسیار خوبی دارد. یکی از مزیت های اصلی این موتور هماهنگی خوب آن با گیربکس آن است که شتاب خوبی را نیز برای این خودرو به ارمغان آورده است. پژو پارس قادر است در 11 ثانیه سرعت خود را از صفر به 100 کیلومتر برساند. عددی که حتی از صفر تا صد برای خودرویی مانند پژو 207i (11.6 ثانیه) ثبت شده سریعتر به نظر می رسد.
کابین راحت و جادار
پژو پارس در این بخش تفاوت چندانی با پژو 405 ندارد و به طور کلی هر دوی این خودروها فضای پا و سر تقریباً مناسبی را در اختیار سرنشینان خود قرار می دهند. صندلی های خودرو از راحتی قابل قبولی برخوردار بوده و با روکش پارچه ای پوشیده شده اند. صندلی های جلوی این خودرو دارای تنظیمات 6 جهته است که باعث می شود سرنشینان جلو حتی در رانندگی های طولانی مدت کمتر احساس خستگی کنند.
البته ناگفته نماند که در ردیف عقب این خودرو فضای مناسبی برای سرنشینان قد بلند وجود ندارد و این موضوع در سفرهای طولانی مدت می تواند برای چنین افرادی بسیار آزاردهنده باشد. نکته مثبت دیگری که در این قسمت می توان به آن اشاره کرد صندوق عقب این خودرو است که فضایی معادل 470 لیتر در اختیار سرنشینان قرار می دهد و مطمئنا این موضوع می تواند ارزش واقعی خود را در سفر نشان دهد.
کابین پژو پارس TU5 و پارس XU7
از اواسط سال 1392 داشبورد و صفحه کیلومتر با طراحی جدید روی پژو پارس و 405 قرار گرفت که مطمئنا این داشبورد نسبت به داشبورد قبلی به روز تر و از بسیاری جهات زیباتر است. اما هنوز هم کسانی هستند که طراحی داشبورد قبلی را ترجیح می دهند.
افت کیفیت متریال کابین در پارس مدل 2009 که تست کردیم که حدود 600 هزار کیلومتر کارکرد دارد کاملا مشهود است.البته با این کار نمی توان از خودروی به اصطلاح اقتصادی در بازار ایران انتظار بیشتری داشت. عملکرد و شرایط نگهداری بسیار مناسب نیست. اما در پارس 99 جدید که حدود 80 هزار کیلومتر کارکرد دارد، این افت کیفیت دیده نمی شود که منطقی هم هست و کمتر از آن نمی توان انتظار داشت، اما استفاده از مواد نرم تر و با کیفیت تر به جای مواد خشک در داشبورد پارس 89 نشان می دهد که نسخه های سالم و تمیز پارس قدیمی همچنان متریال کابین با کیفیت تری را با قیمت کمتری به شما ارائه می دهند.
دسترسی به ابزارهای کابین در هر دو خودرو نسبتاً ساده است اما به دلیل اینکه داشبورد مرکزی پژو پارس جدید به صورت عمودی نصب شده است.دسترسی به کنترلرهای پایینی مشکل است و نیاز به تمرکز زیادی دارد بنابراین در مقایسه خودرو، پارس قدیمی در این زمینه برنده است. فضای کابین و صندوق عقب در هر دو خودرو یکسان است و هیچ تفاوتی در آنها وجود ندارد که این در مقایسه خودرو بسیار منطقی است.
امکانات رفاهی و ایمنی پارس TU5 و پارس XU7
برنده این بخش مقایسه خودرو قبلا مشخص شده است، البته قیمت بالاتر پژو پارس جدید این موضوع را توجیه می کند. امکانات رفاهی و ایمنی مشترک این دو خودرو عبارتند از:
ترمز ABS، کیسه هوای راننده، سنسور دنده عقب، شیشه راننده اتوماتیک، مه شکن جلو و عقب، فرمان هیدرولیک، چهار شیشه برقی و تنظیم آینه برقی. اما آینه های تاشو برقی، پشتی صندلی های برقی، کولر برقی اتوماتیک، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان و ایربگ سرنشینان
از امکانات اضافی پژو پارس جدید در مقایسه خودرو نسخه قبلی است.
تجربه رانندگی با پژو پارس TU5 و پارس XU7
زمان مقایسه موتورهای این دو خودرو فرا رسیده است. در حالت دور آرام، موتور XU7 نرم تر و روان تر از موتور TU5 کار می کند. این موضوع در حین حرکت نیز مشهود است و هماهنگی موتور و گیربکس قدیمی پارس بسیار بسیار بهتر از پارس جدید با موتور TU5 است.
اما از نظر شتاب و کشش، ورق برمی گردد و اینجاست که پارس جدید با موتور TU5 کمی جلوتر از پارس قدیمی است و آن را پشت سر می گذارد.
البته این موضوع برای ما هم عجیب بود و به همین دلیل چندین بار تست های خود را تکرار کردیم و در نهایت متوجه شدیم که تعمیرات اساسی متعددی که روی موتور قدیمی پژو پارس انجام شده دلیل این اتفاق بوده است. اما اگر پارس قدیم با موتور XU-seven بدون تعمیر و با قطعات فابریک بود، مطمئناً به راحتی از موتور TU5 پیشی می گرفت یا حتی نتیجه رقابت را به تساوی می کشید.
از بحث موتور که بگذریم، متوجه ترمزهای قوی تر پژو پارس جدید نسبت به نسخه قدیمی می شویم.. صدای داخل کابین پژو پارس 99 خیلی بهتر از پارس 89 است چون صدای سازهای کابین و صدای باد از درب قدیمی پارس واقعا آزار دهنده است. البته قیمت کمتر این خودرو باعث می شود تا حدودی از این موضوع چشم پوشی کنیم. سیستم تعلیق پژو پارس قدیم بسیار بهتر از پارس جدید است و در آن شکی نیست. راحتی و فراگیر بودن صندلی ها نیز در پژو پارس قدیمی بسیار بهتر است.
هندلینگ پژو پارس جدید کمی بهتر از پارس قدیمی است. عملکرد کولر در پژو پارس جدید بهتر از نسخه قدیمی آن به نظر می رسد.
هزینه های نگهداری و تعمیر پارس TU5 و پارس XU7
ابتدا به سراغ هزینه های نگهداری و تعمیرات این دو خودرو می رویم. اگر بخواهیم معایب موتور X-U7 را مشخص کنیم باید به مصرف سوخت بالا و سوختن واشر سرسیلندر لخت پژو ۴۰۵ اشاره کنیم.اما در موتور TU5 صدای نامعقول در دورهای بالای 4500 هماهنگ نبودن موتور و گیربکس و حساسیت زیاد به روغن از جمله معایب موتور TU5 می باشد.
اما تعمیر راحت تر موتور X-U-Seven نسبت به موتور TU5 باعث شده تا برخی از خریداران به سراغ موتور XU7 بروند.
به گفته مالکان این دو خودرو، هزینه تعویض روغن پارس TU5 حدود 500 هزار تومان و هزینه تعویض روغن پارس XU Seven حدود 400 هزار تومان است. برای اطلاع بیشتر از قیمت قطعات یدکی پارس مثل دیسک و صفحه پارس ، لوازم مصرفی و دیگر قیمت برخی از قطعات در فروشگاه سایت موجود است.
خلاصه و مقایسه خودرو پارس TU5 با پارس XU7
اگر بخواهیم بین این دو خودرو یکی را برنده اعلام کنیم، باید بگوییم که پژو پارس XU7 انتخاب ماست. کیفیت ساخت بالاتر و قیمت پایین تر نسبت به نسخه جدید این خودرو، دلیل انتخاب ما بود. البته بازار خرید و فروش پارس TU5 داغ تر است. با این حال، اگر نسخه های تمیز و سالم پارس قدیمی را پیدا کردید، در خرید آن شک نکنید! در نهایت باید به این سوال که در ابتدای مطلب مطرح شد پاسخ داد که آیا خودروسازی کشورمان در این سال ها پیشرفتی داشته است؟! پاسخ در یک کلمه منفی است!
سلام من میخام پارس tu5 کارخانه بگیرم انشالله tu5بهتره به طور کلی یا xu7 خیلی دو دل هستم میگن پارس xu7 کیفیت داخل ماشین پایینه و تق تق داشبورد کناری ضبط صدا میده و همینطور سقف ماشین مثل یه برگ بالا پایین میره:)
سلام آقا من میگیم سال رو بخر تیو فایو
1600 سی سی اینکه میشه موتور پژو آردی
مصرف ایکس یو سون خیلی زیاده جفتشون داشتم تیوفایو بهتره