اشنایی با سیستم اتوهلد خودرو
ظهور آپشن های جدید
خودروهای امروزی به بسیاری از سیستم های پیشرفته کمک راننده مجهز هستند تا حداکثر راحتی و امنیت را برای راننده به ارمغان آورند. یکی از این سیستم ها اتوهلد خودرو نام دارد و در ترافیک های طولانی به راننده کمک می کند.
در گذشته اتوهلد خودرو فقط در خودروهای لوکسی مانند بنز و بی ام و دیده می شد اما به لطف پیشرفت کره ای ها و چینی ها این سیستم بسیار کارآمد در دسترس همگان قرار گرفته است به طوری که در خودرو های نه چندان قیمت بالا چینی هم دیده می شود. شایان ذکر است که ما ایرانی ها در خرید خودرو به تعداد زیاد آپشن ها اهمیت زیادی می دهیم، اما در واقع بسیاری از این آپشن ها بی فایده هستند اما سیستم نگهدارنده خودکار یکی از تجهیزاتی است که بسیار مورد استفاده قرار خواهد گرفت. در شهرهاي بزرگ و كوچك كه تردد دارند و باعث رفاه حال راننده مي شوند. شايان ذكر است كه سيستم اتوهلد خودرو در خودروهاي مجهز به گيربكس اتوماتيك ديده مي شود.
اتوهلد چیست؟
بازار خودرو یک بازار بسیار رقابتی است. پشتکار و موفقیت در این بازار مستلزم آن است که همیشه خلاقیت و نوآوری برای ارائه داشته باشید. شرکت های خودروسازی به طور مداوم به دنبال راهی برای اضافه کردن آپشن به خودروهای خود با استفاده از آخرین علم و فناوری و در نتیجه معرفی محصول جدید هستند. یکی از این گزینه ها که امروزه بسیاری از رانندگان را مجذوب خود کرده است Autohold نام دارد.
حتما برای شما هم پیش آمده است که ساعت ها در جاده های پرترافیک بمانید و مجبور باشید به طور متوالی کلاچ و ترمز ماشین را بگیرید. این موضوع در خودروهای دنده اتوماتیک کمی ساده تر است. به این ترتیب دیگر کلاچی نیست که آن را با ترمز نگه دارید. ماشینهای دنده اتوماتیک یا روی N (خلاص) یا D (درایو) هستند و شما با گاز و ترمز ماشین را کنترل میکنید. با این حال، گاز و ترمزهای متوالی بسیار آزاردهنده هستند، مخصوصاً پس از بازگشت از سر کار. یک گزینه در خودروهای مدرن برای نجات شما از این ترمزهای متوالی اتوهلد خودرو است.
در گذشته، اتوهلد خودرو فقط برای خودروهای گران قیمتی مانند بنز و BMW بود. اما اکنون بسیاری از خودروها این گزینه را دارند. با Auto Hold، نه نیازی به ترمز مداوم دارید و نه خودرو هنگام سرازیری یا سربالایی به جلو یا عقب حرکت می کند.
اما مکانیسم اتوهلد خودرو چگونه است؟
نحوه عملکرد سیستم Auto Hold به شرح زیر است :
همانطور که از نام این سیستم پیداست، این سیستم یک نگهدارنده اتوماتیک است. چه مفهومی داره؟ یعنی وقتی در یک جاده پرترافیک هستید، وقتی اتوهلد خودرو را فعال می کنید، دیگر نیازی نیست که پدال ترمز را فشار داده و نگه دارید. با فعال کردن Auto Hold، زمانی که پای خود را از روی پدال گاز بردارید، ترمز دستی به طور خودکار فعال می شود و با فشار دادن پدال گاز، خودرو می ایستد و حرکت می کند. با استفاده از این گزینه، نیازی نیست هنگام توقف، پای خود را روی پدال ترمز نگه دارید یا دنده دستی را بکشید. همین که پدال ترمز را فشار دهید، کافی است. ماشین می ایستد تا زمانی که با فشار دادن پدال گاز دوباره آن را حرکت دهید. در این حالت ترمز دستی به آرامی رها شده و خودرو به آرامی شروع به حرکت می کند.
مزیت اتوهلد خودرو تنها خلاص شدن از شر ترمزهای طولانی نیست. بلکه مزیت دیگر آن را می توان در جاده های شیب دار مشاهده کرد. اما Auto Hold چگونه به راننده در این مسیر ها کمک می کند؟ وقتی در جادهای شیبدار هستید و در چنین جادههایی در ترافیک گیر میکنید، با فعال کردن اتوهلد خودرو، وقتی میخواهید آن را حرکت دهید، خودرو به عقب برنمیگردد، چیزی که همیشه در خودروهایی که این گزینه را ندارند میبینیم. . در واقع سیستم Auto Hold از حرکت بیش از حد خودرو جلوگیری می کند.
نکته دیگر در مورد سیستم Auto Hold این است که هنگام رانندگی در جاده های پرترافیک نیازی نیست نگران باشید و فراموش کنید که اتوهلد خودرو را خاموش کنید. این سیستم به طور خودکار غیرفعال می شود.
توجه: سیستم Autohold در شیب های تند و جاده های یخ زده به خوبی کار نمی کند.
مکانیسم عملکرد سیستم Auto Hold
با فشار دادن دکمه نگه داشتن خودکار، با فشردن پدال ترمز، حسگرهای این سیستم توقف را تشخیص داده و ترمز دستی را فعال می کنند و نیروی ترمز به چرخ ها وارد می شود. اگر سنسورهای ABS حرکت را قبل از فشار دادن پدال گاز تشخیص دهند، فشار روی چرخ ها افزایش می یابد تا از حرکت بیش از حد خودرو جلوگیری شود. با فشار دادن پدال گاز، نیروی ترمز اعمال شده به چرخ ها به آرامی کاهش می یابد و خودرو به آرامی شروع به حرکت می کند.
موضوع دیگر این است که خودروهایی که دارای Auto Hold هستند; همچنین باید سیستم ترمز دستی برقی داشته باشند. ترمز دستی برقی که معمولا با حرف P مشخص می شود، با فعال شدن اتوهلد خودرو سبز می شود. هنگامی که راننده پدال گاز را فشار می دهد، ابتدا ترمز دستی برقی، سپس نگه داشتن خودکار غیرفعال می شود و خودرو به آرامی شروع به حرکت می کند. با Autohold، مطمئناً بیشتر عاشق رانندگی خواهید شد.
دکمه نگه داشتن خودکار در کدام قسمت قرار دارد؟
دکمه نگهداشتن خودکار که با حروف Auto H، A یا Auto Hold مشخص میشود، معمولاً در جایی در سمت چپ دنده دستی، در سمت چپ فرمان یا در کنار دکمه پارک خودکار قرار میگیرد. به طوری که دسترسی راننده به آن آسان باشد. برای فعال کردن آن، دکمه نگهداشتن خودکار را فشار داده و پای خود را از روی ترمز بردارید.
اما باید این نکته را متذکر شویم که تمامی سیستم های کمک راننده در دنیا نیازمند مراقبت راننده هستند، به عبارت دیگر راننده باید در تمام مدت استفاده از این سیستم ها هوشیار باشد، زیرا این سیستم های الکترونیکی گاهی اوقات دچار مشکل می شوند و خود را انجام نمی دهند. خوب کار کنید.بنابراین، وقتی از نگه داشتن خودکار استفاده می کنید، پس از توقف کامل، پای خود را به آرامی از روی پدال ترمز بردارید و مطمئن شوید که نگه داشتن خودکار خودرو را درست کرده است، زیرا گاهی اوقات گزارش شده است که نگه داشتن خودکار باعث شده است. به درستی کار نمی کند
مزایای سیستم اتوهلد خودرو
مزایای سیستم Autohold به شرح زیر است:
اولین مزیت این سیستم راحتی بیش از حد راننده است، زیرا باعث می شود راننده فقط به فشردن پدال گاز فکر کند. اما سیستم نگهدارنده خودکار مزایای دیگری نیز دارد. در خودروهای اتوماتیکی که فاقد این سیستم هستند اهرم دنده به صورت مکرر جابه جا می شود و در گیربکس های اتوماتیک تغییر دسته دنده از حالت D به حالت N باعث ساییدگی زیاد دنده می شود. در نتیجه این سیستم باعث افزایش طول عمر گیربکس خواهد شد.
با سیستم اتوهلد خودرو، نیازی به گرفتن ترمز متوالی و نگه داشتن پدال ترمز در ترافیک نیست.
از این رو در مصرف بنزین صرفه جویی می شود، زیرا کلاچ و ترمزهای اضافی حذف شده اند. بنابراین استهلاک گیربکس نیز کاهش می یابد.
لازم نیست نگران حرکات اضافی خودرو به جلو یا عقب در جاده های شیب دار باشید.
در پایان اضافه کنیم که تمامی آپشن هایی که روی خودروها هستند نباید حواس شما را از رانندگی منحرف کند و احتیاط را رعایت نکنید و فقط روی این گزینه ها تمرکز کنید.همیشه مراقب باشید و به زنگ هشدار گوش دهید. امیدواریم رانندگی خوب و آرامی را به دور از هرگونه حادثه تجربه کنید.
- راحتی راننده
- جلوگیری از استهلاک گیربکس
- از حرکات اضافی وسایل نقلیه جلوگیری می کند
- جلوگیری از وارد شدن حالت ضربه به سرنشینان خودرو و کابین خودرو
چند نکته مهم در مورد اتوهلد خودرو
هنگامی که حالت اتوهلد خودرو را فعال می کند، کاملاً به آن اعتماد نکنید و مراقب باشید که ماشین را حرکت ندهید.
هنگامی که سیستم اتوهلد خودرو است، خودرو را ترک نکنید.
این سیستم پس از طی مسافت معینی در زمانی که خودرو متوقف نمی شود خاموش می شود، اما در ترافیکی که خودرو برای مدت کوتاهی توقف می کند، این سیستم فعال است و با برداشتن پا از روی پدال ترمز، خودرو حرکت نمی کند.
سیستم نگهدارنده خودکار در شیب های تند و جاده های یخ زده به درستی کار نمی کند.
پس از توقف کامل پای خود را از روی ترمز بردارید زیرا ممکن است سیستم نگهدارنده خودکار به درستی کار نکند.
دکمه نگه داشتن خودکار در کنار دنده، دکمه پارک خودکار یا در سمت چپ فرمان قرار دارد و با حروف A یا H مشخص شده است.
تفاوت بین سیستم اتوهلد خودرو و شروع حرکت در شیب
سیستم کنترل HILL Start Assist که با علامت اختصاری HAC شناخته می شود، سیستم کنترل خودرو در سربالایی است. این آپشن به راننده در سربالایی ها و شیب های تند کمک می کند و از حرکت بیش از حد خودرو پس از فعال شدن جلوگیری می کند. تفاوت سیستم HAC با Autohold در این است که این سیستم فقط برای چند دقیقه (سراشیبی) به راننده کمک می کند، اما Autohold تا زمانی که راننده بخواهد کار می کند.